Terveiset Tuiskulan Seuratalolta!

FullSizeRender-1
Tuiskulan idyllinen Seuratalo toimii nyt hankkeen yhtenä tukikohtana.

Museotaksvärkki-hanke on muuttanut Yttilän Museokoululta Tuiskulan Seuratalolle. Tukikohtaa pidän yläkerrassa. Suurimman osan kesästä minut siis löytää täältä tai Torpparimuseon tontilta. Konkreettisen esineluetteloinninkin aloitin tekstiilikokoelmista, jotka sijaitsevat Seuratalon yläkerrassa. Harvoin näin pienissä tekstiilikokoelmissa näkee näin yhtenäisiä pukukokonaisuuksia. Näitä on ilo luetteloida.

FullSizeRender
Torpparimuseon tekstiilikokoelmista löytyy juhlapukuja reilun sadan vuoden takaa.

Ja HOI TUISKULALAISET! Kaipaisin tekstiilien suojaamiseen ja pehmustamiseen puhtaita vanhoja lakanoita. Kaiken väriset, kuluneet ja reikäisetkin lakanat käyvät tähän tarkoitukseen oikein mainiosti. Näin saadaan Torpparimuseon hienot tekstiilikokoelmat säilymään parhaiten myös tulevaisuudessa. Lakanalahjoituksia otan vastaan täällä Seuratalolla.

FullSizeRender-3
Tuiskulan Seuratalon juhlasalissa on juuri oikeanlainen tunnelma.

Järjestämme ensimmäiset alustavat esinevalokuvaustalkoot 31.5.2017 Tuiskulan Torpparimuseossa klo. 10.00. Valokuvauksesta vastaa alan ammattilainen Jaakko Ojala. Tarkoitus olisi aloittaa valokuvaus torpan esineistä ja toivon mukaan saamme ne kuvattua ennen juhannusta ja ennen kuin Tuiskulan kesäteatterin näytökset alkavat. Esinevalokuvaustalkoita tulemme pitämään mahdollisuuksien mukaan kerran viikossa, joten jälleen kaipaamme talkoolaisia minun ja Jaakon avuksi numeroimaan, puhdistamaan ja siirtelemään esineitä. Halukkaat ilmoittautukaa pikimmiten minulle, joko kommentoimalla tänne, sähköpostiin museotaksvarkkihanke@gmail.com tai numeroon 044 2439633.

Mukavaa viikkoa kaikille,

Hanna

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s