Esinevalokuvaustalkoot

Ensimmäiset esinevalokuvaustalkoot järjestettiin 31.5.2017 kylmässä ja kosteassa Torpparimuseossa. Se ei kuitenkaan menoa haitannut, sillä työn touhussa kylmä ei kerennyt tulla missään vaiheessa ja aika lensi siivillä.

FullSizeRender-2
Esineiden valokuvauskesta vastasi Jaakko Ojala ja kirjurina toimi Anneli Laine.

Kuvauskset eivät olisi voineet startata paremmin. Saimme kuvattua päivän aikana koko torpan pirtin esineet eli yhteensä 78 esinettä. Jaakolla oli mahtava vauhti päällä ja minä ja Anneli yritettiin pysyä vauhdissa mukana. Anneli piti kirjaa valokuvatuista esineistä ja esinenumeroista. Minä puolestani puhdistin ja siirtelin esineitä.

FullSizeRender-1
Vaikka vauhtia päivään riitti oli meillä myös aikaa pysyhtyä muistelemaan menneitä.

Alla on lista vapaista talkooajoista. Tavoitteena olisi, että jokaiselle päivälle saataisiin ainakin kaksi vapaaehtoista avustamaan minua ja Jaakkoa esineitten kuvauksissa. Päivän aikana hanke tarjoaa ainakin pientä purtavaa ja kahvia sekä teetä. Ensi viikolla loppuviikosta pääsemme siirtymään torpasta ulkorakennuksien esineisiin ja pihakuvauksiin, joten olen tilannut meille pelkkää aurinkoa.

Ma      5.6.            klo  09 – 15 

Ke       7.6.            klo  09 – 15 

Pe       9.6.            klo  09 – 15

Ma      12.6.         klo  09 – 15

Pe       16.6.         klo  09 – 15

     Ma      19.6.         klo  09 – 13.30

     Ke       21.6.         klo  09 – 13.30

     Ke       28.6.         klo  09 – 13.30  

Heinäkuussa esinevalokuvaustalkoot siirtyvät Yttilän Museokoululle. Tuiskulan Torpparimuseo rauhoitetaan talkoiden osalta Tuiskulan kesäteatterin käyttöön. Ensimmäiset talkoot pidetään Yttilässä 4 ja 5. 7. klo 9-15. Kaivelkaahan kalentereitanne esiin, varatkaa sopiva talkoopäivä ja vietetään nostalginen kesäpäivä yhdessä. Ilmoittautumisohjeet tehän jo tiedätte (museotaksvarkkihanke@gmail.com ja puh. 044 2439633), joten ottakaa yhteyttä,

Hanna

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s